18-річний мешканець Харківщини ошукав покупців на мільйон гривень

Зловмисник продавав на сайтах неіснуючий товар.

Молодик скоїв понад 100 злочинів. 

В серпні до поліції у Львівській області звернувся чоловік та повідомив, що його ошукали. Він розповів, що під приводом продажу товару в інтернеті невідома особа шляхом обману заволоділа його грошима у сумі 1700 гривень.

Поліцейські встановили, що на момент вчинення злочину абонентський номер зловмисника знаходився у селі Лиман Зміївської громади Харківської області. Ошуканцем виявився 18-річний місцевий мешканець. Він створив сайти http:la-la.top та http:elen, на яких розміщував інформацію про продаж неіснуючого товару. Потенційним покупцям зловмисник пропонував переказати гроші на банківські картки у вигляді передоплати або повної плати за товар. Після надходження коштів на банківську картку оголошення видалялось, товар замовнику не відсилався, а акаунти блокувались.

30 січня правоохоронці припинили злочинну діяльність чоловіка. Під час обшуків за місцем проживання молодика вилучені стартові пакети, мобільні термінали, платіжні картки, віртуальні платіжні картки на мобільних пристроях, комп’ютерна техніка, гроші, розповіли в обласному управлінні поліції.

У затриманого вилучили гроші, стартові пакети тощо. Фото: Нацполіція

Встановлена причетність фігуранта більш ніж до 100 фактів шахрайств під приводом продажу неіснуючого товару через інтернет-ресурси. Попередній матеріальний збиток склав понад 1 мільйон гривень. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Юнаку загрожує до трьох років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, жителька Харківської області грабувала людей через соцмережі. Шахрайкою виявилася мешканка Красноградського району.

Джерело

Новости Харькова