У трьох районах Харківщини почалася примусова евакуація.

Із небезпечних населених пунктів потрібно вивезти родини з дітьми.

Евакуювати родини із дітьми потрібно із 47 населених пунктів Дергачівської, Золочівської, Липецької та Борівської громад.

Як пояснили у Борівській селищній раді, під евакуацію у громаді потрапили населені пункти поряд із кордоном із Росією, оскільки ворог постійно обстрілює їх з артилерії. Усього із небезпечних територій громади потрібно евакуювати чотири дитини. Із селища Борова примусово евакуювати населення не будуть. Проте жителям лівобережжя громади рекомендують виїхати у безпечне місце.

«У Борівській громаді це стосується лише тих населених пунктів, які знаходяться у безпосередній близькості до лінії фронту і потерпають від артилерійських ворожих обстрілів. На даний час у прифронтових селах нашої громади проживає 4 дитини у трьох сім’ях. З ними вже працюють старости щодо евакуації на більш безпечні території, — розповіли у селищній раді. — Селища Борова та інших населених пунктів Борівщини рішення про примусову евакуацію не стосується. Водночас у зв’язку з постійними ворожими обстрілами мешканцям рекомендують евакуювати дітей з лівобережної частини громади».

Дізнатися інформацію про евакуацію можна за номером телефону гарячої лінії з питань евакуації цивільного населення: 0800 33 92 91 (цілодобово, безкоштовно). 

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у національному телемарафоні 12 квітня, що наразі ХОВА вже подала документи про оголошення примусової евакуації із трьох населених пунктів регіону до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, аби рішення узгодити, проте фактично примусова евакуація вже розпочалася.

«Він [процес евакуації — ред.] не припиняється. Про примусову — ми наразі уже подали документи до профільного Міністерства реінтеграції для узгодження нашого рішення, однак ми знаходимося у повній комунікації, тому ми евакуацію розпочинаємо вже зараз», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, 11 квітня на засіданні Ради оборони Харківської області ухвалили рішення про проведення примусової евакуації із 47 населених пунктів у Харківському, Богодухівському та Ізюмському районах. Із цих населених пунктів потрібно вивезти родини зі 182-ма дітьми. Рішення на Харків не поширюється. 

Джерело

Новости Харькова