У новому році у Харкові запрацюють групи для дошкільнят у метро

П'ятирічних дітей готуватимуть до 1 класу.

У 2024 році в класах метрополітену планують відкрити підготовчі групи для дошкільнят.

Вони працюватимуть на вихідних та під час шкільних канікул, коли в метрошколі не буде уроків. У цих групах п’ятирічних дітей готуватимуть до школи.

«Ми вивчаємо питання про те, щоб створити групи короткотривалого перебування. Батьки у свій вихідний, в суботу, приведуть дітей, дитина поспілкується з іншими дітьми. Головне зараз — розробити логістику», — розповіла директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко.

Про повноцінний дитячий садок під землею поки не йдеться, бо дітям дошкільного віку необхідно гуляти на свіжому повітрі та спати вдень, а це неможливо забезпечити у метрополітені. 

«Робити стаціонарний дитячий садочок під землею на станції метро недоцільно, бо діти повинні проводити тут увесь світовий день. Їм потрібно спати, ходити, гуляти — це неможливо забезпечити в метро. Одна справа — школярі, які прийшли і повчилися одну зміну, інша справа — дитина проводить в дитячий садочок у 8:30 і йде у 17:00», — пояснив міський голова Ігор Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, вихователів дитячих садків у Харкові скорочувати не будуть, хоч ці заклади зараз і не працюють. Але вони отримують лише дві третини від зарплати. 

Джерело

Новости Харькова