У Львівській області створять парк у пам’ять про закатованих в Ізюмі

Саджанці дерев привезуть із Харківської області.

До Дня Героїв у Дрогобичі висадять пам’ятні дерева.

У місті Дрогобич Львівської області закладуть парк у пам’ять про людей, яких російські військові закатували в Ізюмі на Харківщині під час окупації. Мова йде про знайдених у місцях масового поховання. Зараз над створенням цього парку працює робоча група. Саджанці привезуть із Харківської області. Пам’ятні дерева висадять до кінця травня. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

«До Дня Героїв, який відзначатимемо 23 травня, у Дрогобичі планують закласти новий парк. Цей парк стане місцем пам’яті та пошанування всіх невинно убієнних та закатованих жертв російського терору, виявлених в Ізюмі. З цією метою до Дрогобича прибуде офіційна делегація з Харківщини, яка привезе з собою саджанці дерев. Висадженими деревами у Дрогобичі буде започатковано новий парк, який символізуватиме пам’ять про Героїв, – як військових, так і цивільних, які полягли мученицькою смертю за Україну», — розповіли у Дрогобицькій міськраді.

Місце та час висадки дерев обіцяють повідомити додатково. На закладання парку позвуть внутрішньо переміщених осіб, у тому числі з Харківської області.

Ізюм є містом-побратимом Дрогобича. Другого липня 2022 року між Дрогобичем та Ізюмом був підписаний договір про партнерство. Деокупований Ізюм отримував гуманітарні вантажі від Дрогобича.

Як писав KharkovNEWS.info, із місця масового поховання в Ізюмі ексгумували 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців. Станом на 12 січня неідентифікованими залишалися 145 тіл. Поліцейські припускали, що це можуть бути місцеві мешканці, які загинули цілими сім’ями.

Джерело

Новости Харькова