У Харкові загорівся газопровід: влучила блискавка

Уночі на проспекті Гагаріна співробітники ДСНС гасили велику пожежу.

Полум’я спалахнуло поруч із котлованом на проспекті Гагаріна. Тут другий місяць комунальники ведуть роботи і перекрили рух для транспорту.

Близько 22:00 на проспекті Гагаріна (неподалік від перехрестя із проспектом Льва Ландау) сталася масштабна пожежа. На перекритій ділянці проспекту спалахнув газопровід. Спочатку харків’яни подумали, що займання сталося на газовій автозаправці: полум’я стовпом виривалося з-під землі. Пізніше стало зрозуміло, що сталася аварія на газовій трубі, яка проходить поруч із котлованом, що викопали ще у травні співробітники КП «Харківводоканалу». Раніше тут стався порив каналізаційного колектору великого діаметру. З травня велися роботи.

У ДСНС назвали попередню причину займання газової труби — витік газу і блискавка, але перевірка триває. Попередньо, газова труба була пошкоджена через зсув грунту.

«На початку був сильний спалах і високий стовп полум’я, підгоріли близько п’яти дерев — їх вже загасили. В сотні метрах заправка, загрози поширення вогню немає. Житловому сектору загрози немає. На 23:30 тиск газу значно менший, полум’я вже не виривається за межі котловану. На місці лишаються два розрахунки, чергуватимуть, допоки не завершиться горіння та комунальники не усунуть усі наслідки аварії», — сказав «Суспільному» речник УДСНС у Харківській області Євген Василенко.

На щастя, ніхто не постраждав.

На місці чергують рятувальники, газ продовжує «травити». У прилеглих будинках поки що газ подають із пониженим тиском. Частина проспекту Гагаріна до проспекту Льва Ландау перекрита для усіх видів транспорту, окрім екстреного.

«Загасити його неможливо. Інтенсивність мінімальна, тиску майже немає. Чергувати продовжуємо», — сказав зранку Євген Василенко.

Джерело

Новости Харькова