У Харкові попрощалися з розвідником ГУРу

Сергій Березняк служив розвідником.

Захиснику було 33 роки.

11 вересня на Алеї Слави у Харкові проводили в останню путь спортсмена з Валківської громади Сергія Березняка, який загинув на російсько-українській війні. Понад місяць тому громада отримала звістку про його загибель, однак лише зараз було підтверджено, що він загинув, обороняючи Україну. Сергій Березняк був членом карате-спільноти, призером чемпіонату України з карате, тренером команди Hammer Karate Team (Валки).

За інформацією Валківської міської ради, Сергій Березняк народився 5 червня 1990 року у Валках, закінчив місцевий ліцей, із 10 років займався карате. Вступив до Харківської державної академії фізичної культури, брав участь у змаганнях, був тренером. До війни працював у компанії, що виготовляє вироби з каменю.

«Захоплення спортом у дитинстві переросло у справу всього життя. У 2015 році Сергій став призером чемпіонату та переможцем Кубка України з карате. Попри активну спортивну діяльність, він встигав ще й займатися тренерською роботою. У середині 2010-х у Валках він відкрив спортивний клуб з карате HAMMER KARATE TEAM, вихованці якого неодноразово ставали призерами вітчизняних першостей у різних вікових групах», — розповіли у Валківській міськраді.

У березні 2023 року добровільно пішов у терцентр комплектування у Валках. Потім долучився до спецпідрозділу ГУР МО Kraken, був розвідником. Загинув 10 серпня під час виконання бойового завдання. У захисника залишилася родина.

«Він був справжнім патріотом, світлою, щирою, доброю, цілеспрямованою людиною та люблячим сином, чоловіком і татом. У Героя залишилися двоє діточок і вагітна хлопчиком дружина, якого він дуже чекав», — розповіли у Валківській міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info, 12 вересня у Дергачівській громаді Харківського району попрощалися із військовим Михайлом Шматченком. Він помер від важкої хвороби.

Джерело

Новости Харькова