У Харкові напали на блокпост: поліція відкрила кримінальне провадження

Озброєні чоловіки у військовій формі погрожували поліціянтам.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом погроз правоохоронцям.

Чоловіки у військовій формі погрожували зброєю і вимагали припинити перевірки транспорту.

Подія сталася 29 вересня близько 15:00. До одного з блокпостів на виїзді з Харкова під’їхали чотири позашляховика, з яких вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку.

«Вони вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту», — йдеться в повідомленні поліції.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Того ж дня слідчі внесли відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Раніше в соцмережах поширилося відео, на якому озброєні люди у військовій формі наказали поліцейським лягти на землю і заявили, щоб їх більше не перевіряли.

Вони стверджували, що начебто проходять службу у військовій частині 0458 та вимагали передати інформацію щодо «заборони на перевірки авто» іншим блокпостам.

«Ми тренуємося щодня, щоб ви тут спокійно стояли, щоб ви перевіряли, щоб жодна ДРГ сюди не зайшла. Ви маєте нам допомагати, а не шукати серед нас ворогів, почули?» — заявили чоловіки у військовій формі.

У поліції зазначили, що на блокпостах виконують свої функціональні обов’язки відповідно до чинного законодавства в умовах воєнного часу для запобігання потрапляння в Харківську область незаконної зброї, наркотиків, вибухонебезпечних речовин.

«Сили оборони виборюють незалежність нашої держави у важких боях. Задача поліції — допомогти нашим воїнам відстояти нашу країну, забезпечити повагу до законодавства України. У нас не повинно бути недоторканих. Закликаємо усіх без винятку з повагою ставитися до законів України», — закликали в поліції.

Як писав KharkovNEWS.info, на блокпосту у Харківській області зупинили автівки з гранатометами та набоями (фото)

Джерело

Новости Харькова