У харківському метро переплатили за віконні блоки

Віконних блоків придбали на понад 600 000 гривень.

Ймовірна сума переплати за віконні блоки склала 150 000 гривень.

23 листопада комунальне підприємство «Харківський метрополітен» уклало договір з фірмою «Гуд Він XXI» про закупівлю віконних блоків із полівінілхлоридних профілів. Сума договору склала 602,6 тисячі гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Усього метрополітен придбав 73,3 квадратних метри віконних блоків із ПВХ. Вартість одного квадратного метра склала 8220,6 гривні.

«Це значно завищена ціна, якщо порівнювати з аналогічними закупівлями на Харківщині у цей період часу», — зазначили у ХАЦі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірма з російським слідом отримала гроші на оборону Харківщини

Поставили віконні блоки 2 грудня, замовник сплатив кошти 15 грудня. Віконні блоки купили для проведення ремонтних робіт господарським способом.

Як розповіли у Харківському антикорупційному центрі, ця ж фірма, «Гуд Він XXI» у грудні 2022 року продала віконні блоки з ПВХ Радіоастрономічному інституту Національної академії наук України, який розташований у Харкові, дешевше — за 5296,2 гривні за один квадратний метр.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради отримав від цієї фірми віконні блоки з ПВХ по 6354,1 гривні за квадратний метр. Усього відділ придбав 33,9 квадратного метра віконних блоків. Угоду ухвалили у грудні минулого року.

Такі ж віконні блоки від «Гуд Він XXI» Харківському міському психоневрологічного диспансеру №3 обійшлися у 6124,8 гривні за квадратний метр.

Відділу освіти Слобожанської селищної ради Чугуївського району фірма продала віконні блоки за ціною 4984 гривні за квадратний метр.

У листопаді 2022 року харківське комунальне підприємство «Інженерні мережі» купило у «Гуд Він XXI» віконні блоки за 6017,1 гривні за квадратний метр. Однак після ухвали угоди підписали додаткову, за якою ціна зменшилася до 4955,5 гривні за квадратний метр.

«Лише на віконних блоках харківський метрополітен ймовірно переплатив 140-150 тисячі гривень», — зазначили у ХАЦі.

Джерело

Новости Харькова