У Харківській міськраді розповіли, чому не зафарбували серп і молот

Департамент міськради каже, що на це потрібні гроші.

На фасаді будинку по вулиці Пушкінській, 72 у Харкові залишаються символи СРСР.

Ще у серпні співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков надіслав звернення до Харківської міської ради із питанням щодо наявності серпа та молоту на цій будівлі. У міськраді дали пояснення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полювання на Пушкіна. Навіщо у Харкові зафарбовують імперських авторів

У департаменті житлово-комунального господарства повідомили, що у першу чергу займаються пошкодженими через війну будинками. Коли зможуть зафарбувати серп і молот, невідомо. Чиновники кажуть, що це буде залежати від воєнного стану та фінансування.

«На цей час у зв’язку з дією воєнного стану передбачено першочергове виконання робіт із ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд у місті Харкові, заходи з усунення аварій у житловому фонді. Можливість виконання вищевказаних робіт буде розглядатися залежно від факторів, пов’язаних із термінами дії воєнного стану та обсягами виділеного фінансування», — пояснив заступник міського голови — директор департаменту житлово-комунального господарства Віталій Мирошник.

Документ: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, навпроти ліцею №116 (вулиця Культури, 22) у Харкові розташована алея молодогвардійців. Однак її не демонтують, оскільки два роки тому вона стала пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення.

Джерело

Новости Харькова