У Донецькій області загинули двоє захисників із Харківщини

Про загибель бійців повідомили у Сахновщинській та Красноградській громадах.

Сергію Щербині був 31 рік, Андрію Штанопруду — 54 роки.

14 квітня під час виконання бойового завдання у Бахмуті загинув військовий із Сахновщинської громади Сергій Щербина. Він отримав смертельні поранення, коли російські окупанти проводили штурмові дії.

Сергій Щербина народився 29 вересня 1991 року. Захищав Україну від загарбників більше ніж рік. Його мобілізували 26 лютого 2022 року. Служив командиром 1-го механізованого взводу військової частини, молодшим сержантом. Дату й час прощання з військовим Сахновщинська селищна рада повідомить додатково.

«Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким, друзям та побратимам з приводу смерті загиблого Героя. У цю гірку мить поділяємо ваше горе та схиляємо голови в глибокій скорботі», — зазначили у Сахновщинській громаді.

Сергій Щербина. Фото: Сахновщинська селищна рада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побратими просять присвоїти Героя України харківському розвіднику: підписи зібрали

Андрій Штанопруд народився 21 вересня 1968 року у Краснограді, служив стрільцем-санітаром 2-го механізованого батальйону військової частини А0501 (дислокація — Чугуїв, Харківська область). Загинув 31 березня неподалік селища Хромове у Бахмутському районі.

«Безмежні співчуття рідним та близьким. Доземний уклін та вічна шана справжньому Сину України!», 3 зазначили у Красноградській міській раді.

Андрій Штанопруд. Фото: Красноградська міська рада

Як писав KharkovNEWS.info, на війні загинув мешканець Лозівської громади Роман Янишев, він потрапив під обстріл й отримав смертельні поранення. Валентин Захарченко з Дергачівської громади помер у лікарні від отриманих поранень.

Джерело

Новости Харькова