«Волонтерка» видурила у пенсіонерки з Балаклії понад 10 000 гривень

Жінку розшукали й оголосили їй підозру.

Псевдоволонтерка забрала справжні гроші, пенсіонерці віддала сувенірні.

5 січня до поліції надійшло повідомлення від 82-річної жительки Балаклії про те, що шахрайка виманила у неї 10 500 гривень.

Слідчі з’ясували, що до пенсіонерки прийшла жінка, яка представилася волонтеркою благодійної організації. Так звана «волонтерка» сказала, що пенсіонерці виділили грошову допомогу, після чого попросила обміняти великі купюри на дрібні. Однак замість справжніх грошей шахрайка віддала жінці сувенірні купюри.

«Розказувала, що принесла гроші від благодійної організації, але у неї лише великі купюри. У шахрайський спосіб виміняла у пенсіонерки справжні гроші на сувенірні», — розповіли в поліції.

Поліцейські розшукали зловмисницю. Нею виявилася 44-річна мешканка Куп’янського району. Вона вже була раніше судима. Встановлено, що шахрайка причетна й до інших аналогічних злочинів.

Сьогодні, 17 січня, шахрайці оголосили підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до трьох років ув’язнення. Вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, у Лозовій засудили псевдоволонтера до 4 років і 6 місяців позбавлення волі за шахрайство. 29-річний чоловік розміщав оголошення на сайті про нібито збір коштів для придбання обладнання військовослужбовцям ЗСУ, люди передавали йому гроші, однак він привласнив їх.

Джерело

Новости Харькова