Водіїв Харківщини попереджають про ожеледицю 

Рух на дорогах може бути ускладнений.

Сніг перейде у крижаний дощ.

На територію Харківської області зайшов циклон, через що спостерігаються інтенсивні опади. У ніч проти суботи 10 лютого сніг перейде у крижаний дощ, утворюватиметься ожеледиця. У регіоні вивели понад 100 одиниць спецтехніки, яка розчищає дороги, також ділянки обробляють піщано-сольовою сумішшю. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на синоптиків.

«Для забезпечення проїзду на місцевих та державних дорогах Харківщини працюють 114 одиниць спеціальної техніки, використано понад 80 м³ піщано-сольової суміші. Особлива увага приділяється розчищенню та обробці автобусних маршрутів та маршрутів, які мають важливе значення для евакуації поранених, цивільного населення, ліквідації наслідків обстрілів та доставки гуманітарної допомоги», — розповіли у ХОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На флагштоку у Харкові через негоду замінили прапор

Повідомити про дороги місцевого значення, де ускладнений рух, можна за номерами телефонів: (057) 336-77-00 та 336-79-33 (диспетчер державного підприємства «Харківський облавтодор»). Інформацію щодо стану проїзду на дорогах державного значення надають за номером телефону:+38 095 568 38 77 (гаряча лінія Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області).

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, у суботу 10 лютого в області очікуються помірні опади — сніг, мокрий сніг, місцями з дощем та місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Східний вітер буде рухатися зі швидкістю 5-10 метрів за секунду. Уночі температура повітря складе 0-5 градусів морозу, удень очікується від -2 до +3 градусів.

У Харкові прогнозують сніг, мокрий сніг, місцями з дощем та ожеледицю. Швидкість східного вітру сягатиме 10 метрів за секунду. Уночі стовпчики термометрів покажуть 2-4 градуси морозу, удень — близько 0.

У неділю 11 лютого обіцяють уночі мокрий сніг, дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, удень — місцями невеликий дощ та туман, ожеледицю. Східний вітер буде рухатися зі швидкістю до 12 метрів за секунду. Уночі прогнозують від -4 до +1 градуса, удень — від +3 до +8.

Джерело

Новости Харькова