Теракт біля Палацу спорту: суд поставив крапку

Апеляція подавали ще наприкінці лютого 2020 року.

Вирок суду першої інстанції залишається без змін — троє обвинувачених засуджені до довічного позбавлення волі.

Апеляційний суд Полтавської області 17 квітня ухвалив рішення про відмову у задоволенні апеляційної скарги захисту засуджених по справі про теракт біля Палацу спорту у Харкові Володимира Дворнікова, Сергія Башликова та Віктора Тетюцького. Про це повідомив адвокат потерпілих Олег Головков. 

«Апеляційний суд Полтавської області поставив крапку в розгляді кримінального провадження по звинуваченню Дворнікова, Башликова та Тетюцького у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258 ККУ (теракт). Вирок без змін, апеляційні скарги без задоволення. 9 років ми вели цю справу», — розповів Головков. 

Як писав KharkovNEWS.info, 22 лютого 2015 року колишній беркутівець Володимир Дворніков та двоє його спільників — колишній охоронець Сергій Башликов та безробітний Віктор Тетюцький здійснили теракт біля Палацу спорту у Харкові, де проходив Марш Єдності. Вони підірвали міну. На місці загинули двоє людей, поранення отримали — 11. У лікарні померли ще двоє людей. Жертвами теракту стали 15-річний Даня Дідік, 18-річний Микола Мельничук, 37-річний Вадим Рибальченко та 52-річний Ігор Толмачов.

28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав винними та засудив до довічного ув’язнення обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту — Дворнікова, Тетюцького та Башликова, проте відправив їх на обмін. Наступного дня терористів передали Росії.

У вересні 2020 року Дворнікова, Тетюцького та Башликова оголосили у розшук. У лютому того ж року їхні захисники оскаржили вирок. Станом на кінець 2021 року засуджені перебували у Росії.

Джерело

Новости Харькова