Слідчі остаточно завершили ідентифікацію тіл і решток загиблих у Грозі

Кількість загиблих не змінилася — росіяни вбили 59 людей.

Слідчі остаточно завершили ідентифікацію тіл і фрагментів тіл загиблих під час удару по селу Гроза Шевченківської громади (Куп’янщина).

Кількість загиблих не змінилася — росіяни вбили 59 людей. На сьогодні родичам та знайомим видали 49 тіл. Видача продовжується. Наразі слідчі видають у морзі тіла та фрагменти тіл загиблих, які не ідентифікували на першому етапі та змогли ідентифікувати зараз. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

«Сьогодні слідчі працюють у морзі, де відбувається видача тіл та фрагментів тіл загиблих, які на першому етапі розслідування не були встановлені, не були ідентифіковані. На теперішній час вони ідентифіковані. І ми можемо передати їх родичам для того, щоб вони могли провести своїх близьких в останню путь, — сказав заступник начальника відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту слідчого управління ГУ НП у Харківській області Олександр Кобилєв. — Загальна кількість не змінилася — 59 залишаються встановленими. Це рештки тіл, які були як ідентифіковані у перші дні, так і ідентифіковані у подальшому під час проведення досліджень ДНК-профілів решток, які були рештками невідомих осіб».

Нагадаємо, 12 жовтня у Харківській обласній прокуратурі повідомляли, що особи усіх 59 загиблих людей установили за допомогою експрес-тестів ДНК і за зовнішніми ознаками. Проте потрібно було провести основні ДНК-тести для остаточної ідентифікації.

«Вірогідно, це всі, хто загинув в цьому кафе, але не виключаємо оновлених даних згодом після отримання основних ДНК-експертиз. Не виключається, що на перепохованні могли знаходитись люди з інших областей або одинокі люди, по кому немає звернень від родичів», — пояснював речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Правоохоронці встановили, що у кафе під час обстрілу знаходилися 64 людини. П’ятеро постраждалих продовжують знаходитися у медзакладі. За інформацією поліції, лікарі оцінюють їхній стан як стабільний.

Як писав KharkovNEWS.info, російські військові вдарили «Іскандером» по Грозі удень 5 жовтня. Удар здійснили по кафе, де проходили поминки. 

Співробітники Служби безпеки України встановили двох навідників на село Гроза. Ними виявилися двоє місцевих жителів — 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім втекли до Росії. Вони знаходяться на території Бєлгородської області.

Джерело

Новости Харькова