Скільком переселенцям у Харкові та області скасували виплати

У Харкові зареєстровані понад пів мільйона ВПО.

На Харківщині налічується 517 300 переселенців.

Станом на 1 вересня внутрішньо переміщеним особам у Харківській області виплатили понад сім мільярдів гривень. Найбільше переселенців проживають у Харкові (186 000), Зміївській (26 500), Валківській (23 000) і Богодухівській, Нововодолазькій та Пісочинській громадах (по 17 000). Про це повідомила заступниця директора департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Печура.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 20 березня 2022 року №332, внутрішньо переміщеним особам було виплачено державно допомоги на суму, яка склала понад сім мільярдів гривень. Кабінетом міністрів України було посилено фокус виплати цієї допомоги, і 11 липня цього року була прийнята постанова №709, яка уточнила параметри виплати допомоги. І не змінюючи її розмір, отримують допомогу у розмірі 2000 гривень ВПО і 3000 — ті, які мають статус особи з інвалідністю і діти», — розповіла Тетяна Печура.

У той же час із 18 серпня частину ВПО у Харківській області позбавили виплат від держави на проживання. За повідомленням Тетяни Печури, виплати зняли з 8384 внутрішньо переміщених осіб, більшість із яких (6194 людей) перебувають за кордоном.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні змінили правила виплат переселенцям. У постанові Кабміну визначено, кому автоматично нарахують виплати на пів року, та яким переселенцям не будуть надавати допомогу.

Порядок надання допомоги переселенцям змінився з 1 вересня. Автоматично не перепризначать допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебували за кордоном понад 30 днів або які придбали машину зі строком випуску менше ніж п’ять років, земельну ділянку, будинок, іншу нерухомість, цінні папери, валюту на суму понад 100 000 гривень, або мають депозит із понад 100 000 гривень.

Джерело

Новости Харькова