Ще 500 харків’ян залишаються без газу після пожежі на газопроводі

Газовики продовжують підключати абонентів і ремонтувати пошкоджену ділянку газопроводу.

Через пожежу на газопроводі без газопостачання у середу залишилися близько 13 000 споживачів.

Станом на 22 червня співробітники компанії «Харківміськгаз» відновили газопостачання 12 500 абонентам в Основ’янському районі Харкова. Відновлювальні роботи з розподілу газу продовжують, також ремонтують пошкоджений газопровід.

«Водночас АТ «Харківміськгаз» продовжує ремонтні-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці газопроводу», — розповіли у компанії.

Фото: «Харківміськгаз»

Зазначимо, через ремонтні роботи на пошкодженому газопроводі у середу заборонили проїзд транспорту проспектом Гагаріна — на ділянці від вулиці Південнопроектної до проспекту Льва Ландау. Туди пропускають тільки екстрені та ремонтні служби. Як повідомив KharkovNEWS.info речник Патрульної поліції Харківської області Дмитро Гайдук, наразі рух цією ділянкою не відкрили. Заборона діятиме, допоки не завершать ремонтні роботи.

Нагадаємо, 20 червня пізно ввечері на газогоні середнього тиску діаметром 700 міліметрів по проспекту Гагаріна виникла пожежа. Рятувальники з’ясували, що під час проведення аварійних робіт на каналізаційній мережі стався зсув ґрунту, і газопровід розгерметизувався. Потім у нього влучила блискавка, й зайнявся газ, що виходив із труби.

Газові крани перекрили, однак залишався значний тиск у системі, і газ продовжував горіти. На місці знаходилися рятувальники, щоб контролювати горіння і й разі чого захистити від вогню житловий сектор. В Основ’янському районі через аварію без газу залишилися 13 000 харків’ян у будинках, які знаходяться поруч з місцем витоку. 

Джерело

Новости Харькова