СБУ затримала жительку Ізюма, яка займалася «соціалкою» при окупантах

Колаборантці оголосили підозру.

Жінка працювала в центрі, де роздавали пропагандистські газети «Харьков Z».

Співробітники Служби безпеки України під час стабілізаційних заходів затримали 58-річну жительку Ізюму, яка добровільно працювала на російських окупантів. Про це повідомив речник Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що жінка влаштувалася «начальницею» так званого «управління праці та соціальної політики», яке створили окупанти в своїй «адміністрації» на Ізюмщині. Посаду вона обіймала з липня по вересень минулого року.

«На цій посаді жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Ізюмщини», — зазначили в СБУ.

До обов’язків жінки входила організація роботи «Центру соцзахисту населення». Саме в ньому видавали мешканцям «гуманітарку» від Росії та пропагандистську газету «Харьков Z», в якій заперечували збройну агресію Росії проти України та розповідали про законність влади окупантів. Крім того, жінка ходила на наради до окупаційної влади, збирала підлеглих, приймала на роботу співробітників.

За інформацією СБУ, після деокупації колаборантка залишилася в Ізюмі, однак намагалася уникнути відповідальності. Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрали їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 53-річна жителька Куп’янська працювала бухгалтеркою під час окупації. Їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади на 15 років.

Джерело

Новости Харькова