Російський військовий корабель у Чорному морі знищили ЗСУ та ГУР – Генштаб

Російський великий десантний корабель “Цезар Куніков” успішно атакували у територіальних водах України – біля Криму.

“Збройні сили України спільно з ГУР Міноборони знищили великий десантний корабель окупантів “Цезар Куніков”. У момент ураження він перебував у територіальних водах України біля Алупки”, – повідомив вранці 14 лютого Генштаб ЗСУ.

Раніше про вибухи в морі та ймовірний їхній зв’язок з атакою на російський військовий корабель повідомляв місцевий телеграм-канал “Кримський вітер”. У кримських пабліках писали про вибухи, які чули в районі Сімеїзу, Місхора та Кацівелі. Також з’явилося відео стовпа диму, що стоїть над морем.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/02/IMG_1372.mp4

“У Криму в районі Сімеїзу потопили великий десантний корабель “Цезар Куніков”. ВДК проєкту 775 брав участь в операції KFOR у Косово у 1999 році, у війні проти Грузії та здійснював забезпечення сирійської армії”, – прокоментував ці кадри український журналіст і майор ЗСУ Тарас Березовець.

Військовий аналітик групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко уточнив: знищений корабель належить до ВДК проєкту 775. Його спустили на воду у 1986 році, а створювали в Польщі – на корабельні “Stocznia Polnocna” у Гданську.

Джерело

Новости Харькова