Російська пропаганда лякає боями у звільнених населених пунктах Харківської області

Росіяни намагаються виправдати внутрішні поразки і втрати на лінії фронту.

Після невдачі із ПВК «Вагнер» російські пропагандисти розповсюджують інформацію про захоплення кількох населених пунктів на північ від Харкова.

Зокрема, у росЗМІ почали поширювати фейки про «захоплення міста Вовчанськ та бої за село Руська Лозова», але це не відповідає дійсності. 

«Для дестабілізації ситуації на деокупованих територіях Харківщини ворог періодично намагається вкинути до інформпростору фейкову інформацію про захоплення тих чи інших населених пунктів. Уся ця інформація не відповідає дійсності. Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає. Наші захисники надійно утримують свої позиції та не поступилися жодним сантиметром нашої території», — повідомив «Укрінформу» начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Фейк про начебто бої за Вовчанськ та бойові дії у Руській Лозовій росіяни запустили 27 червня. Пропагандисти заявили, що «колони ПВК «Вагнер», які йшли на Москву, повернули на Бєлгород і перетнули кордон із Харківською областю», а в результаті бойових дій «Вовчанськ взятий» і «йдуть бої за Руську Лозову». Окрім того, у пропагандистських Телеграм-каналах розганялися меседжі про те, що до звільненого від росіян Вовчанська знову зайшли кадирівці.

Джерело

Новости Харькова