«Сил і засобів недостатньо»: у ХОВА розказали про підрозділи і техніку окупантів на кордоні

Перекидання техніки також поки не фіксують.

За словами начальника ХОВА, ворог зараз немає сил для того, щоб відкрити нову лінію фронту.

Росія не збільшує кількості підрозділів за північним кордоном Харківської області та не перекидає туди техніку. Інформації про наступ росіян на Харківщині з півночі та відкриття нової лінії фронту зараз немає. Ворог проводить диверсійно-розвідувальну роботу, а також ротацію. Про це пише «Суспільне» із посиланням на начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Проте вони можуть вчиняти активні дії, такі як факти висунення диверсійно-розвідувальних груп, які свідчать про підготовку на цьому напрямку. Періодично там іде ротація, злагодження підрозділів, проводяться певні організаційні дії. Перекидання техніки не фіксуємо: є певні підтягування техніки, але сил і засобів наразі недостатньо для відкриття нової лінії фронту», — сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друг Путіна заявив, що Росії потрібно забирати Харків та Одесу

У той же час ЗСУ активізувалися на усіх напрямках у Харківській області. У регіоні тривають заходи, аби не допустити нового наступу.

«Про ефективність зведення оборони також свідчить те, що росіяни думають, ухвалюють рішення: чи йти у наступ по цьому напрямку. Деякі фортифікації, побудовані цьогоріч, вже використовуються нашими військовими», — розповів Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, у вівторок 7 травня українські військові виявили у Харківській області російську диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася проникнути на територію біля села Пильна у Липецькій громаді Харківського району. За словами Олега Синєгубова, ДРГ хотіла провести розвідку.

Джерело

Новости Харькова