Увечері у Харкові можуть ввести додаткові відключення світла

Обмеження можуть застосувати через нічну атаку на енергоб'єкти по Україні та нестачу генерації.

Через пошкодження енергообладнання від російських атак виник дефіцит електроенергії.

Увечері 8 травня по всій країні можуть ввести обмеження в електропостачанні для побутових і промислових абонентів. Обмеження можливі у період із 18:00 до 23:00, їх обіцяють рівномірно розподілити по всіх регіонах. Як пояснили у національній енергетичній компанії «Укренерго», через російські удари було пошкоджено обладнання кількох електростанцій, в енергосистемі виник дефіцит.

«Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи», — повідомили в «Укренерго».

Як саме будуть застосовувати обмеження по кожному регіону, повідомлять обласні енергетичні компанії (обленерго).

Нагадаємо, у ніч на 8 травня Росія здійснила по Україні комбінований удар різними типами ракет та ударними безпілотниками. Усього окупанти застосували 55 ракет і 21 ударний дрон. Під обстріл потрапила енергетична інфраструктура на Львівщині, Вінниччині, Полтавщині, у Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях. Від 22 березня це вже п’ята масована атака по об’єктах енергетики України. Енергетики відновлюють пошкоджені об’єкти.

«Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи», — розповіли в «Укренерго».

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 8 травня російські військові спрямували на Харків безпілотники. Українські захисники виявили у північній частині Харкова два «шахеди».

Джерело

Новости Харькова