Робітниця харківського заводу наводила російські ракети

ФСБ завербувала жінку під час поїздки у Москву.

Жінка робила селфі на фоні стратегічних об’єктів.

Служба безпеки України затримала співробітницю харківського заводу енергетичної галузі, яка була російською інформаторкою та корегувала обстріли по Харкову. За її наведенням улітку минулого року окупанти завдали ракетного удару по виробничих цехах цього заводу. Жінка сфотографувала себе на фоні заводу, зазначила геодані та відправила росіянам.  

За даними слідства, жінку залучила співпрацювати російська ФСБ у Москві. Це було до початку повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого 2022 року з нею на зв’язок вийшов представник ФСБ Росії. Він дав їй завдання — передавати місця дислокації підрозділів Збройних сил України, а також розташування об’єктів критичної інфраструктури у Харкові.

Співробітниця заводу та представник ФСБ спілкувалися у месенджері. Аби їх не викрили, харків`янка постійно міняла мобільні телефони. Жінка робила селфі навпроти українських об’єктів, надсилала їх представнику російської спецслужби та видаляла. При цьому, у соцмережах жінка виступала з критикою російського керівництва, аби приховати свою справжню позицію та роботу на Росію.

«Щоб замаскувати підривну діяльність на користь фсб, їхня поплічниця активно публікувала у соцмережах власні коментарі, у яких демонстративно критикувала військово-політичне керівництво рф. Однак їй це не допомогло. Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею нового ворожого розвідзавдання», — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі оголосили жінці підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі. Наразі жінка знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові почали судити російського корегувальника ракет, відомого спортсмена і фотографа. На початку серпня почався суд над 60-річним Андрієм Нечепоренком, якого обвинувачують у державній зраді.

Джерело

Новости Харькова