Псевдоволонтер привласнив гроші, які жителі Харківської області збирали на дрон

Мешканець Первомайського вирішив заробити на .

Чоловік встиг ошукати понад 20 людей.

Слідчі оголосили підозру 31-річному жителю міста Первомайський, який ошукував людей, видаючи себе за волонтера. За даними слідства, чоловік публікував у Facebook пости, в яких просив як волонтер гроші для українських військових. Він стверджував, що є товаришем військового із Первомайського, який начебто захищає країну на Донецькому напрямку. Псевдоволонтер просив гроші на дрон нічного бачення. Люди перераховували чоловікові кошти, проте він привласнював їх.

«Наразі правоохоронці встановили 21 особу, які постраждали від злочинної схеми», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Яку саме суму грошей псевдоволонтер встиг привласнити, слідство не розголошує. Наразі поліція встановлює інших людей, яких міг ошукати чоловік. Підозру чоловікові сформували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюрми. Підозрюваний знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 16-річний житель Первомайського ошукав мешканців Харківщини. Він розміщував оголошення про збір грошей на купівлю машин для української армії, тепловізора, а також для надання гуманітарної допомоги жителям Куп’янська, гроші забирав собі.

Джерело

Новости Харькова