Як відбудовують пошкоджений через обстріли будинок у Харкові

Аварійно-відновлювальні роботи у будинку на Північній Салтівці мають завершити до кінця року.

У дев’ятиповерховому будинку був пошкоджений дах, стіни, внутрішні перекриття, вікна.

У Харкові відбудовують пошкоджений через російські обстріли у 2022 році будинок по вулиці Бучми, 36. У найбільш уцілілому під’їзді встановили нові вікна, будівельники відновлюють зовнішні стін: демонтують перегородки та стіни, які неможливо відновити, та улаштовують нові. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент із благоустрою, відбудови та реконструкції.

«Крім того, фахівці вже частково відновили інженерні внутрішньобудинкові мережі, а в першому під’їзді, який вцілів найбільше, встановили нові вікна та провели оздоблювальні роботи в місцях загального користування», — розповіли у департаменті.

Як писав KharkovNEWS.info, на будинок по вулиці Бучми, 36 спрямували понад 171 мільйон гривень. Він значно пошкоджений, більш-менш уцілів тільки один під’їзд (перший).

Лише у четвертий під’їзд було чотири влучання. У серпні 2022 року зафіксовано останнє влучання по цьому будинку. Тоді пошкоджень зазнав другий під’їзд, технічний поверх, сьомий і восьмий поверхи. У будинку проживало лише п’ять родин.

Тендер на розробку проєктної документації щодо аварійно-відновлювальних робіт у цьому будинку виграла компанія «Житлобуд-2». На початку листопада минулого року оголосили тендер щодо проведення капремонту у будинку, вартість склала 171,5 мільйона гривень, що на той час було найбільшою сумою, спрямованою на відбудову пошкодженого будинку. Восени у будинку почали проводити підготовчі роботи.

У будинку відновлять зовнішні стіни, перекриття між поверхами, ліквідують тріщини, обладнають сходові майданчики, відремонтують покрівлю, ліфтові шахти, проведуть комунікації, встановлять вікна та двері. Усі роботи планують завершити до кінця 2024 року.

Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова