Повернути дітей за парти: де це можливо на Харківщині у новому навчальному році

У Харківській військовій адміністрації розглядають перехід до офлайн-навчання.

Частина школярів Харківщини першого вересня 2023 року може повернутися до навчальних закладів. 

Повернення до офлайн-навчання розглядають у ХОВА. Остаточного рішення ще немає, але директор департаменту освіти і науки ХОВА Олексій Литвинов назвав ті райони, де шанси на це найвищі. Це південь Харківської області. 

«З огляду на безпекову ситуацію розглядається можливість відвідування учнями уроків у форматі офлайн. Найперспективнішими у цьому напрямку є Лозівський, Красноградський райони та частина Богодухівського району», – зазначив Литвинов.

Остаточний рішення залежатиме від безпекової ситуації. Зараз кількість дітей, які повертаються до Харкова і майже всіх громад області, за виключенням прикордонних територій, збільшується. 

«Якщо минулого року у нас було на 1 вересня майже 240 тисяч школярів всіх скатегорій, то, сподіваємося, що цього року їх буде на 10%-12% більше. Але все таки цифри будемо мати на початку вересня», — сказав Литвинов. 

Раніше Олексій Литвинов говорив KharkovNEWS.info про те, що буде розглядатися можливість організації мішаного формату навчання: частина уроків офлайн, частина — онлайн. Але це стосується тільки тих шкіл, у яких є укриття, причому атестовані ДСНС. Усі інші школи, які до 1 вересня 2023 року не матимуть захисних споруд, не зможуть приймати дітей.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці квітня харківські школи почали проводити опитування і готувати батьків до переходу на офлайн. Учителі хотіли напевне знати, хто з дітей не планує повертиатися до Харкова. У міському департаменті освіти пояснили: треба формувати мережу класів на новий навчальний рік.

Джерело

Новости Харькова