Польща обіцяє допомогти ремонтувати укриття у школах на Харківщині

Програму запустять у цьому році.

Польща допоможе у відбудові амбулаторій та ремонті укриттів у закладах освіти Харківської області.

Таку допомогу обговорили заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов та представники Польського центру міжнародної допомоги. Зараз розробляють програму з відбудови, її втілять у 2024 році. Про це повідомили у ХОВА.

«Працюємо над розробкою профільної програми, яка має запрацювати в поточному році. Передбачається відновлення пошкоджених амбулаторій, окремих відділень, ремонт та облаштування укриттів в закладах освіти для запуску офлайн освіти. Окремий напрямок — забезпечити об’єкти соціальної сфери усім необхідним для прийому людей з інвалідністю», — розповів заступник голови місії в Україні Міхал Кульпінський. 

За інформацією ХОВА, Польський центр міжнародної допомоги допомагає Україні із 2014 року. Наразі у Харківській області за допомогою Центру відремонтували понад 100 приватних будинків у Циркунах, Руських Тишках і Змієві. Окрім цього, Центр допоміг замінити вибиті вікна у понад 100 квартирах Салтівського району. Наразі у Харківській області визначаються із громадами, до відновлення яких долучиться Польський центр міжнародної допомоги.

«Відновлення житлової інфраструктури — один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Міжнародні партнери надають ефективну допомогу в ремонті пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків. Визначаємо громади, в яких Центр розпочне відновлювальні роботи цьогоріч. Надалі продовжуватимемо комунікацію на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», — повідомив Євген Іванов. 

Як писав KharkovNEWS.info, у цьому році у Харкові планують відновити 57 шкіл, що були пошкоджені унаслідок російських обстрілів, та 157 багатоповерхівок. У відбудові пошкоджених об’єктів місту допомагає держава та західні партнери. 

Джерело

Новости Харькова