Подружжя зі спільниками вирубало дерев у Харківській області на мільйон гривень

"Чорні" лісоруби "працювали" у двох лісництвах.

Слідчі оголосили підозру чотирьом жителям Харківщини, які незаконно вирубали дерев на суму у понад мільйон гривень.

За даними слідства, такий «бізнес» організував 28-річний мешканець Богодухова, залучив дружину та двох знайомих. «Чорні» лісоруби незаконно вирубали дерева у Шарівському лісництві філії «Гутянський лісгосп» біля селища Шарівка (Богодухівський район) та у Коломацькому лісництві, яке входить до Жовтневого лісгоспу. Із травня 2023 року вони вирубали близько 150 дерев, серед дерев були дуби та клени. Загальна сума збитків склала більше ніж мільйон гривень.

«Організатор» керував діями групи, зокрема підшукував найбільш «зручні» місця для протиправної діяльності. Інші двоє чоловіків виконували його вказівки, у тому числі безпосередньо рубали дерева за допомогою бензопил і завантажували їх в автомобіль для подальшої доставки кінцевим покупцям. Четверта підозрювана відповідала за розміщення оголошень в інтернеті та комунікацію з «клієнтами», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чотирьох лісорубам склали за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка, перевезення та збут дерев, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зараз ухвалюють питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин вирубав дерев майже на пів мільйона гривень. «Чорний» лісоруб працював у Роганській громаді.

Джерело

Новости Харькова