Підозрювана у розтраті чиновниця повернула до бюджету Харкова 1,7 мільйона гривень

Вікторія Грецька-Миргородська внесла на рахунок власні кошти.

Колишня чиновниця Харківської міської ради напередодні обрання міри запобіжного заходу перерахувала понад половину суми з тих, які були витрачені з бюджету начебто на допомогу ЗСУ, на рахунки Держказначейства.

Проте це не означає, що вона визнає свою провину або згодна з оголошеною підозрою. Про це повідомив захисник Вікторії Грецької-Миргородської під час судового засідання, передає «Медіапорт». Але внесення зазначеної суми могло вплинути на рішення судді при обранні запобіжного заходу.

«Вона не визнає вини, але вона мати двох дітей. І розуміючи резонансність цієї справи, що суддя може керуватися не законом, а резонансністю справи, може обрати тримання під вартою. Для того, щоб знизити градус у цій справі, вона вирішила внести», — зазначив Євген Самойлов. 

Грецька-Миргородська відмовилась коментувати справу журналістам.

Суддя Московського районного суду обрав обом підозюбваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Начальник СУ ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що майно підозрюваних арештували.

«Обидва фігуранти вже під домашнім арештом. А чиновниця таки повернула на рахунок казначейства гроші, загальна сума – 1,7 мільйона гривень. Також під арештом автомобілі та майно підозрюваних. Ми працюємо над цією справою за оперативним супроводом СБУ, процесуальним керівництвом прокуратури і наполягали для обох на триманні під вартою на час слідства», — написав Болвінов.

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ викрила схему заволодіння коштами міського бюджету, яку придумала Вікторія Грецька-Миргородська та Віталій Зайцев. Завдана шкода склала понад три мільйони гривень.

За даними слідства, підприємець мав розробити пакет програмного забезпечення для безпілотників, чиновниця — купити це програмне забезпечення за гроші з бюджету. Однак слідчі встановили, що міській владі воно не було потрібно, оскільки жодного безпілотника на балансі міськради немає. Про допомогу ЗСУ також не йшлося. Чиновниця вирішила не проводити аукціону та одразу перерахувала бюджетні кошти на рахунок фізичної особи-підприємця. На майно Грецької-Миргородської наклали арешт.

Нагадаємо, влітку стало відомо, що департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та його управління витратили під час війни десять мільйонів гривень. Харків купляв кепки за ціною від 800 до 850 гривень, світшоти від 1250 до 1500 гривень, блокноти по 650 гривень і павербанки по 1600 гривень.

Після цього мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження щодо проведення перевірки в управлінні інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. Грецьку-Миргородську звільнили, її управління розформували.

Джерело

Новости Харькова