ООН допоможе відремонтувати будинки жителів Харківської області

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило про плани щодо допомоги на цей рік.

Мешканцям Харківщини нададуть будматеріали, допоможуть із ремонтом та виплатять багатоцільову фінансову допомогу.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців допоможе жителям Харківської області відремонтувати більше ніж 1000 приватних будинків. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський мільйонер дав гроші на фабрику-кухню у Харківській області

«Люди щодня втрачають домівки і своїх близьких. Щоб допомогти постраждалим від збройного конфлікту, у 2024 році УВКБ ООН підтримує та допомагає українській владі за напрямками відбудови, надання жителям предметів першочергової необхідності, грошової допомоги», — зазначив польовий операційний офіцер Тедді Лепоськи.

Зокрема, цього року ООН надасть громадам Харківщини набори для проведення екстреного ремонту та будівельні матеріали, за допомогою підрядника відремонтує 530 домоволодінь, ще для 300 будинків дасть будівельні матеріали. Від благодійної організації «Карітас Україна» надійде фінансова допомога та підрядна підтримка для ремонту 500 будинків.

Також у регіоні хочуть встановити модульні каркасні будинки для жителів, які втратили будинки через війну та працюють над покращенням умов перебування людей у двох місцях тимчасового проживання, на це спрямовано 100 000 доларів. Окрім цього, мешканцям Харківщини, які постраждали під час війни, виплатять багатоцільову грошову допомогу. Протягом року планують надати таку допомогу 32 000 жителів.

«У 2024 році УВКБ ООН впроваджуватиме грошову допомогу у розмірі 3600 гривень впродовж 3 місяців: для тих, хто постраждав від ракетних атак або артилерійських обстрілів, і для евакуйованих громадян. Реєстрація отримувачів підтримки відбуватиметься у створених в громадах багатофункціональних центрах захисту, за допомогою мобільних бригад на місцях та віддалено — через угоди про обмін даними між УВКБ ООН та місцевою владою на рівні громад», — пояснив Лепоськи.

Як писав KharkovNEWS.info, Франція допоможе захистити критичну інфраструктуру Харківської області. Мобільні вогневі групи знищують російські дрони, проте потрібні системи захисту повітряного простору у боротьбі з ракетами С-300, а також споруди, якими можна захистити критичну інфраструктуру.

Джерело

Новости Харькова