Ображені освітяни Харкова написали листа Олегу Синєгубову

У Харкові збираються поновити навчання у 150 школах, де є найпростіші укриття. Рада оборони Харківщини не те мала на увазі.

Лист розмістили виключно у соціальних мережах. 

Освітяни Харкова написали листа голові ХОВА Олегу Синєгубову. Він став своєрідною відповіддю на його слова про те, що у місті немає жодної школи зі сховищем, яке зроблене за нормами ДБН. Саме у таких закладах освіти, за рішенням Ради оборони Харківської області, можна розпочинати офлайн навчання з 1 вересня 2023 року. Це рішення приймалося колегіально, його бачив, зокрема, Харківський міський голова Ігор Терехов. Але на даний час у Харківській міській раді говорять, що планують поновити навчання у 150 школах, де є найпростіші укриття, а не укриття за нормами ДБН. Найближчим часом у ХОВА обіцяють оприлюднити рішення Ради оборони.

«Шановний Олегу Васильовичу! Освітяни Харкова обурені заявами обласної влади щодо неможливості відновлення очної форми навчання начебто через відсутність укриттів у школах. У закладах загальної середньої освіти готують безпечні укриття для дітей. Результати нашої роботи високо оцінили представники ЮНІСЕФ та інших іноземних організацій, які бачили, що ми провели колосальну роботу з розчищення завалів, та оцінили скільки праці вкладено у відновлення навчальних закладів. Тому давайте спільно докладемо зусиль для розвитку дітей, а не паплюжитимемо роботу щодо впровадження комбінованого навчання. Тим паче, чи йтиме дитина до школи, вирішуватимуть батьки», — йдеться у повідомленні від освітян у соцмережах.

Представники шкіл (без підписів та імен) запросили Олега Синєгубова відвідати укриття у школах Харкова, «а не займайтися недоречним популізмом». 

Паперового звернення освітян у ХОВА не отримували, бачили тільки допис у соцмережах.

Нагадаємо, у Харківській міській раді планують відкрити 150 шкіл до 1 вересня, де облаштовані найпростіші укриття. Про це розказала директорка департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко. 

Голова ХОВА Олег Синєгубов, коментуючи рішення Ради оборони, сказав, що навчання можливе лише у школах зі сховищами, що відповідають державним будівельним нормам. 

Джерело

Новости Харькова