Новинський вийшов із компанії, яка прагнула купити «Харківобленерго»

У листопаді Новинський передав активи довіреним особам, у грудні проти нього ввели санкції.

В інвестиційно-промисловій групі Smart Holding триває реструктуризація.

Засновник Smart Holding — колишній нардеп від ОПЗЖ Вадим Новинський передав свої активи у траст. Smart Trust і Step Trust уклали угоди у листопаді 2022 року, їх зареєструвала Комісія з цінних паперів і бірж Кіпру. Про це повідомили на сайті Smart Holding.

«Довіреними особами є висококваліфіковані фідуціарні адміністратори, призначені відповідно до ліцензійних умов законодавства Кіпру. Відповідно, довірчі особи (трасті) наразі повністю володіють, контролюють і управляють активами групи», — пояснили у Smart Holding.

Наразі Вадим Новинський не є бенефіціаром у групі Smart Holding і не контролює роботу групи.

«Вадим Новинський, який з 2013 року не бере участі в управлінні Smart Holding, вирішив сконцентрувати свою активність на приватних інтересах», — розповіли у групі.

Група Smart Holding разом із представниками трасту завершує розробку нової структури корпоративного управління й менеджменту, відбирає нових членів Ради директорів.

Нагадаємо, 2 грудня Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції щодо Вадима Новинського. Вони передбачають позбавлення права користуватись та розпоряджатись активами, заборону на торговельні операції, транзит товарів, виведення капіталу, анулювання ліцензій та дозволів.

Зазначимо, компанія Smart Holding стала акціонером АТ «Харківобленерго» у лютому 2021 року. У січні Антимонопольний комітет України надав дозвіл Smart Holding (Cyprus) Ltd на придбання понад 25% акцій акціонерного товариства «Харківобленерго».

До 2019 року 65% акцій «Харківобленерго» належали Фонду державного майна України, ще 30% володіла кіпрська фірма Garensia enterprises limited, пов’язана з Костянтином Григоришиним (російсько-український бізнесмен).

У вересні 2022 року суд скасував купівлю акцій «Харківобленерго» компанією Новинського.

Джерело

Новости Харькова