Неподалік Харкова торгували посвідченнями трактористів

Майстер за гроші обіцяв видати посвідчення.

Майстер навчального центру встиг отримати 100 000 гривень хабарів.

Слідчі оголосили підозру 66-річному майстру навчального центру у селищі Пісочин, який брав хабарі за видачу посвідчень трактористів. За даними слідства, незаконну схему чоловік придумав минулого року. Він обіцяв, що за гроші сприятиме складанню іспиту для отримання посвідчення тракториста-машиніста сільгоспвиробництва категорії D1. Майстер погрожував учням, які відмовлялися платити йому хабар, що вони не складуть іспит. Учням потрібно було тільки сплатити гроші та прийти на формальний іспит, на заняття вони не ходили.

«Крім офіційних платежів, ділок ставив «клієнтам» умови сплатити ще від 3 до 5 тис. грн за безперешкодне успішне складання іспиту. Підозрюваний повідомляв, що у разі незгоди кандидати не отримають необхідне посвідчення. Слухачі подавали документи та згодом з’являлись на формальний кваліфікаційний іспит, не відвідуючи заняття. За попередніми розрахунками, щомісячний «дохід» складав майже 100 тисяч гривень», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою згодою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Чоловіка відправили під варту. Наразі слідчі встановлюють інших фігурантів.

Як писав KharkovNEWS.info, співробітницю Податкової служби Харківщини затримали на хабарі у кілька мільйонів. Жінка підштовхнула представника приватної компанії дати хабар керівнику Податкової служби Харківщини. За гроші обіцяла, що цю компанію виключать зі списку платників із критеріями ризиковості.

Джерело

Новости Харькова