Немає жодних передумов для евакуації з Харкова — Терехов

Росіяни поширюють фейки про евакуацію з міста.

У міськраді запевняють, що передумов для евакуації з Харкова немає.

Харків’янам масово надходять повідомлення з інструкціями на випадок евакуації з Харкова. Мер міста Ігор Терехов зазначив: поширювана інформація є фейковою, це інформаційно-психологічна операція, яку проводить Росія. Ситуація у Харкові є стабільною. Подібні повідомлення росіяни розповсюджували багаторазово протягом останніх двох років. Вони намагаються викликати у харків’ян хвилювання та розхитати емоційний стан. Про це Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону.

«Ми не перший раз вже зіштовхуємося з цими фейковими новинами, які розповсюджують. І з початку війни теж був дуже активний інформаційний фронт, який вівся нашим ворогом. Тому люди вже звикли, тим не менш, дуже потрібно сьогодні, щоб завдяки ЗМІ, Телеграм-каналам розвінчувати ці фейки, щоб люди розуміли, що сьогодні немає жодних передумов щодо евакуації міста Харкова, немає жодних передумов, щоб люди хвилювалися. Але наш ворог використовує цю тактику для того, щоб у людей були хвилювання, щоб у них був поганий емоційний стан, тому дуже важливо, щоб люди все це розуміли. І я дуже вдячний за це питання вам. Дуже хочу, щоб люди розуміли, що сьогодні ситуація у Харкові стабільна, ми працюємо, попри всі обстріли, попри всі жахи війни», — сказав Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у фейкових повідомленнях про евакуацію з Харкова заявляють, що нібито Держслужба України з надзвичайних ситуацій просить «терміново покинути місто у термін до 22 квітня». 

Джерело

Новости Харькова