Начальник Харківської ОВА підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону

Він рекомендує вимкнути опалення у кінці березня.

Тепло вимкнуть, коли три дні поспіль на вулиці буде більше ніж +8 градусів.

У вівторок 19 березня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону. Документ опублікований на сайті ХОВА. Згідно із розпорядженням, начальник ХОВА рекомендує військовим адміністраціям ухвалити рішення про завершення опалювального сезону до кінця березня. Проте безпосередньо опалювальний сезон завершиться тоді, коли температура повітря на вулиці триматиметься на позначці більше ніж 8 градусів тепла упродовж трьох діб.

«Рекомендувати військовим адміністраціям населених пунктів, органам місцевого самоврядування до 31 березня 2024 року прийняти рішення про закінчення опалювального сезону періоду 2023/24 року з урахуванням кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, державними санітарними нормами і правилами, не раніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме 8 °C», — сказано у розпорядженні.

Харківській міській та Харківській філіям компанії «Газмережі» начальник ХОВА рекомендував своєчасно відключити газові опалювальні прилади відповідно до діючих правил і норм.

Документ: ХОВА

Нагадаємо, минулого року Олег Синєгубов підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону 28 березня. Проте у документі не було чіткої дати щодо того, коли саме військові адміністрації та органи місцевого самоврядування мають ухвалити рішення про завершення опалювального сезону. Рекомендація щодо його завершення при відповідній температурі повітря залишалася.

У Харківській області першою громадою, яка завершила опалювальний сезон, минулого року стала Лозівська. Там вимкнули опалення 24 березня.

Як писав KharkovNEWS.info, сьогодні, 19 березня, у Харкові ввели режим дискретного регулювання опалення. Він передбачає короткочасне припинення подачі тепла до будинків. Знижувати температуру теплоносія будуть удень. Тепло можуть вимикати на три-п’ять годин.

Джерело

Новости Харькова