На Харківщині заборонили в’їзд на дамбу, зруйновану під час війни

Водії кидають автівки на під'їздах до дамби, коли їдуть у бік Вовчанська.

Старосалтівська селищна військова адміністрація заборонила в’їзд автівок на залишки знищеної дамби.

Це рішення починає діяти з опівночі 24 травня. 

«До уваги громадян, що відвідують автомобільним транспортом дамбу Печенізького водосховища у селищі Старий Салтів. В’їзд категорично заборонений у зв’язку з високою аварійністю», — повідомили в адміністрації.

Виявляється, дамба стала несанкціонованою парковкою для автівок людей, які їдуть тразитом через Старий Салтів — з Вовчанська до Харкова і у зворотному напрямку. Голова селищної військової адміністрації говорить: щоденно на дамбі стоять десятки кинутих машин.

«Ми хочемо, аби люди не робили свалку з машин. Дамба в аварійному стані, по ній навіть ходити небезпечно, не те що залишати автівки. Ми закликаємо приїхати, поставити машини у безпечному місці і пройти пішки зайві 100 метрів. Конструкції дамби сильно потрощені, але альтернативи немає, тому доводиться ходити», — сказав Антон Палєй KharkovNEWS.info.

Автівки можна залишати на території колишнього ринку у Старому Салтові або у розширювачі дороги поруч.

Нагадаємо, дамба у Старому Салтові була знищена у перші дні війни. Восени 2022 року у Службі автодоріг у Харківській області повідомили про розробку кількох варіантів відновлення проїзду у Старому Салтові. Згідно з першим варіантом, існуючий міст можна відновити. Потрібно замінити всі опори та залишити існуючий фундамент. Тоді Андрій Алексєєв казав, що якщо з нового року розпочати роботи, то стаціонарний міст буде готовий орієнтовно 1 листопада 2023 року. Вартість відновлення мости складе приблизно 300 мільйонів гривень.

Другий варіант передбачає побудову тимчасового мосту біля існуючого, після цього — зведення постійного мосту. Тимчасову споруду можна зробити до жовтня 2023 року. Однак це коштуватиме 980 мільйонів гривень.

Пізніше відновлення заморозили до закінчення бойових дій.

Джерело

Новости Харькова