На Харківщині відремонтували пошкоджену через обстріл котельню

До війни котельня постачала тепло тринадцяти будинкам.

У місті Ізюм відремонтували котельню, яка зазнала пошкоджень через російський обстріл у 2022 році.

Котельня раніше живила 13 будинків. Російський снаряд упав біля неї та майже знищив. Тепер котельню відремонтували, тепло від неї подали до чотирьох будинків. Проте через те, що котельня не працювала упродовж двох років, із ладу вийшли мережі, на них стаються пориви. Тому зараз комунальники ремонтують мережі. Про це пише «Суспільне» із посилання на начальника Ізюмської міської військової адміністрації Валерія Марченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким громадам Харківщини ще обіцяють дрова цієї зими

«Ми не планували запускати цю котельню взимку, але з’явилася технічна можливість, і мешканців додалося. Усі матеріали й обладнання, які були потрібні, закупила обласна військова адміністрація і потім допомогла нам встановлювати їх. Замінили все, крім самих котлів, — розповів Марченко. — Ремонтуємо мережі: і внутрішні, і підземні вийшли з ладу. Коли котельня не працювала, ми ж не могли цього робити. А тепер даємо воду і де бачимо пориви — усуваємо. Запуск решти дев’яти будинків — це питання часу і погоди. Я думаю, що вдасться зробити це за місяць, не раніше».

Як писав KharkovNEWS.info, ще влітку в Ізюмі встановили пересувні котельні. Вони працюють замість зруйнованої центральної котельні.

Джерело

Новости Харькова