Мера міста на Харківщині підозрюють у розкраданні грошей «Великого будівництва»

Правоохоронці викрили "схему" заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції дитсадка №2 у Змієві.

Мер міста, директор будівельної фірми та двоє його підлеглих «накрутили» на ремонті дитячого садка 400 тисяч гривень.

Як встановило слідство, у 2021 році вони придумали спосіб нажитися на бюджетних закупівлях. Під час проведення ремонтних робіт дошкільного навчального закладу до звітної документації вносились неправдиві дані про ціни на будівельні матеріали та обсяг роботи.

«До документів навіть були внесені роботи, які фактично проводились працівниками комунального підприємства міської ради», — розповіли в прокуратурі.

За інформацією KharkovNEWS.info, йдеться про розкрадання грошей під час будівництва дитячого садка №2 у Змієві, який реконструювала за програмою Володимира Зеленського «Велике будівництво». Новий корпус дитячого садочка відкрили 20 вересня 2021 року, його відкривав мер Змієва, обраний від «Слуги Народу», Павло Голодніков.

За даними «Суспільного», підозру повідомили саме Павлу Голоднікову. Кореспонденти зв’язалися із ним телефоном.

«Нічого не підтверджую, нічого не спростовую», — відповів Голодніков на прохання прокоментувати повідомлення про підозру у кримінальній справі.

Павло Голодніков (зліва) на відкритті дитсадка. Фото: ХОВА.

Усім чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великому розмірі, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України), та за фактом службового підроблення, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, схоже розслідування правоохоронці провели в Малоданилівській ОТГ. Голову громади теж підозрюють в розкраданні бюджетних коштів на ремонтах.

Джерело

Новости Харькова