Мер Харкова розповів, де цьогоріч установлять ялинку

Це буде безпечне місце.

Традицію святкування Нового року у метро продовжать.

Через війну у Харкові другий рік поспіль не зможуть поставити новорічну ялинку на майдані Свободи. Натомість її планують поставити, як і минулого року, у безпечному місці — на станції метрополітену. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Попри обстріли, будуть свята. Але ви пам’ятаєте минулий рік, коли ми встановили ялинку на станції метрополітену. Там були святкові концерти для наших діточок. І ми будемо продовжувати цю традицію, безумовно, будемо встановлювати ялинку на станціях метро, будемо прикрашати. Все буде так, щоб наші діти, наші люди, наші харків’яни відчували свято, попри жахливу війну, яку розв’язала Росія проти нас», — сказав Терехов.

Нагадаємо, минулого року через загрозу обстрілів у Харкові не вдалося провести новорічні заходи у традиційних місцях — на майдані Свободи або у Центральному парку. Тому у міськраді вирішили перенести ялинку на платформу станції метро «Університет». Висота ялинки становила п’ять метрів і 50 сантиметрів. Харків відзначав Новий рік під землею.

Як писав KharkovNEWS.info, Харків почав готуватися до Нового року. У перший тиждень листопада на станціях харківського метрополітену почали встановлювати новорічні прикраси — гірлянди та візерунки. Прикрашати метро стали зі станції «Наукова». До початку зими новорічні прикраси з’являться на п’яти станціях метрополітену.

Джерело

Новости Харькова