Машовець про Куп’янський напрямок: вирішили прориватися до Куп’янська

Армія РФ, не досягнувши “успіху під Боровою”, перенесла зусилля на іншу ділянку фронту, повідомив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець. При цьому, на його думку, всі дії ворога поки що вписуються в так званий “великий план генерала Герасимова”.

“На Куп’янському напрямку, очевидно, командування противника вирішило не чекати “успіху під Боровою” і почало активізацію за дирекцією с. Лиман Перший – с. Синьківка з метою прорватися на ближні підступи до м. Куп’янська, – зазначив Машовець в огляді вранці 8 серпня. – Підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) противника, підтримані лівофланговими підрозділами 138-ї омсбр, спробували прорватися саме в с. Синьківка, одночасно діючи вздовж р. Оскіл з півночі”.

Ілюстрація: мапа DeepState

Машовець зазначив, що перевіреної інформації про результати цих атак на цей час немає, “але судячи з того, що ЗСУ продовжують контролювати с. Синьківка, а противник не просунувся на південь від “траверсу” с. Калинове вздовж річки Оскіл, особливо успішними ці атаки противника не назвеш”.

Паралельно, на думку оглядача, росіяни готуються до серії атак у бік Куп’янська з іншого напрямку – з району на північний захід від села Первомайське – в бік Петропавлівки.

“У мене навіть і сумніву немає, що ця активізація безпосередньо пов’язана з недавніми діями противника за напрямком Сватове – Борова, а також черговим етапом активізації військ (сил) противника зі складу ГВ “Центр” на Лиманському напрямку. Мабуть, я мав рацію свого часу, коли у своїх припущеннях та прогнозах, приблизно місяць тому, стверджував, що командування противника обов’язково узгодить та синхронізує дії військ ГВ “Захід” та ГВ “Центр” щодо своїх наступальних дій у рамках так званого “великого плану генерала герасимова”, – наголосив Машовець.

Джерело

Новости Харькова