Куди найближчим часом повернуть світло у Харківській області

Планують заживити села Балаклійської громади.

Минулої доби світло вдалося повернути мешканцям ще одного села.

У п’яти селах Балаклійської громади (Ізюмський район) найближчим часом відновлять електропостачання. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Дякую нашим саперам та електрикам за щоденну наполегливу працю. Не збавляємо темпів та працюємо над відновленням далі. Найближчим часом маємо повернути електропостачання у села Гусарівка, Вітрівка, Волвенкове та Байрак на Балаклійщині», — написав Синєгубов у своєму Telegram.

16 травня світло почало з’являтися у селі Первомайське, яке було знеструмлене понад рік. За інформацією Балаклійської міської військової адміністрації, заживили будинки 33 мешканців (за останнім переписом, у селі мешкали 78 людей).

Перед тим, як до робіт приступили електрики, територію обстежили сапери й очистили півтора кілометра мінних полів. Енергетики відремонтували три лінії електропередач, замінили трансформатор, 12 опор та 11 кілометрів дроту.

«Пошкодження електромережі були значні, адже під час бойових дій на території громади цей населений пункт знаходився на лінії зіткнення. Село залишалося знеструмленим з березня минулого року. Зараз ми вже заживили 33 точки обліку зі 137-ми», — розповів начальник Балаклійського району електромереж Олексій Вишняков.

Як писав KharkovNEWS.info, село Студенок в Оскільській громаді Ізюмського району частково заживили. Енергетики відремонтували високовольтну лінію та 40% внутрішньої мережі. Для повного відновлення електрики в селі потрібно ще близько місяця.

Джерело

Новости Харькова