Комунальники пояснили борги в платіжках в зруйнованих будинках

Найближчим часом ситуація повинна змінитись на краще

Мешканці Чугуївської громади жаліються на комунальні підприємства, які продовжують їм надсилати платіжки за комунальні послуги у зруйнованому росіянами житлі.

З цього приводу розбирався телеграм-канал «Новини Чугуєва», пишуть новини Чугуєва.

Мешканці розповіли, що платіжки продовжують приходити за адресами, де будинки вже не придатні для проживання і цифри в платіжках зростають від місяця до місяця. Люди обурені через те, що вони за такими адресами не проживають, будинки зруйновані, а оплату вимагають і борги нараховують.

В комунальних підприємствах прокоментували ситуацію:

  • Плата за обслуговування такого житла не нараховується. Яскравим прикладом є будинки за адресами Авіатор 155, 157.
  • Не нараховується плата за водопостачання і водовідведення міським водоканалом.
  • За вивіз сміття плата нараховується, але на підприємстві розповіли, що спишуть борги, коли мешканець принесе документи, що підтверджують його відсутність в місті. Якщо людина проживає в місті, то за вивіз сміття доведеться сплачувати через те, що мешканець продовжує продукувати сміття.
  • Опалення – це питання, яке буде вирішуватись найближчим часом у міськраді Чугуєва. Тут ситуація складніша через те, що в ціну опалення входить не тільки вартість води, газу, електрики і податки, а є ще цілорічна складова. Цю складову будуть компенсувати з бюджету. КП «Чугуївтепло» отримало доручення створити нову квитанцію на оплату послуг. В ній буде видно, скільки людина заборгувала станом на 24 лютого 2022 року.
  • Тому мешканцям не варто переживати з приводу зростаючих боргів в платіжках на оплату комунальних послуг.

    Джерело

    Новости Харькова