Колишній директор харківського заводу очолив «Укроборонпром»

Герману Сметаніну 31 рік.

Кабінет Міністрів України призначив Германа Сметаніна керівником АТ «Українська оборонна промисловість» (правонаступник ДК «Укроборонпром»). 

Герман Сметанін — колишній керівник заводу імені Малишева і Харківського бронетанкового заводу. Він очолив українське оборонне підприємство 28 червня 2023 року. 

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки, йдеться в офіційному повідомленні на сайті «УОП».

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до процесу трансформування концерну. 

«Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру та трансформувати «Укроборонпром”. Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни», –пояснив Камишін.

Герман Сметанін очолив «Укроборонпром» після звільнення Юрія Гусєва, якого, серед іншого, звинувачували у зриві ракетної програми України. 

Як писав KharkovNEWS.info, Герман Сметанін закінчив Харківський національний автомобільно-дорожній університет (інженер-конструктор колісних і гусеничних транспортних засобів) і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського (управління у сфері оборонно-промислового комплексу).

Працював інженером-конструктором у Харківському конструкторському бюро машинобудування ім. Морозова (2014-2016 роки), головним конструктором (2016-2017 роки) і головним інженером (2017-2020 роки) у Львівському бронетанковому заводі, директором з виробництва на заводі Малишева (2020-2021 роки), директором Харківського бронетанкового заводу (2021-2022 роки).

У 2021 році Германа Сметаніна призначили на посаду директора держпідприємства «Харківський бронетанковий завод». Тоді йому було 28 років. 

Джерело

Новости Харькова