Кіоски та землю в Харкові оцінять вшестеро дорожче, ніж минулого року

Вартість однієї послуги складе 1300 гривень.

Рік тому за послугу з оцінки майна з міського бюджету платили 210 гривень, у 2023 році  — у шість разів більше.

17 січня комунальне підприємство «Сучасне місто» уклало угоду з фірмою 72-річної підприємиці Інни Остащенко про надання послуг із проведення незалежної оцінки майна вартістю 1 950 000 гривень. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на з посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Угода підписана без проведення аукціону. Документація та сама угода не опубліковані. На сайті публічних закупівель указаний період надання послуги з проведення незалежної оцінки — з 12 січня по 30 червня 2023 року. Усього буде надано 1500 послуг. Таким чином, вартість однієї послуги складе 1300 гривень. 

У ХАЦі нагадали, що КП «Сучасне місто» надає послуги з передачі у тимчасове користування окремих елементів благоустрою комунальної власності для розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для здійснення підприємницької та іншої діяльності на території Харкова. Тому, ймовірно, послуги з оцінки замовили для МАФів або ділянок для розміщення торговельних споруд.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, востаннє КП «Сучасне місто» замовляло послуги з оцінки майна у лютому 2021 року, потім угоду подовжували, вона діяла до початку війни. За послугу платили у шість разів менше, ніж зараз.

«Тоді переможцем була Міська експертно-оціночна компанія, а вартість послуги складала 210 гривень. Тобто за рік вартість оцінки майна комунального підприємства зросла в шість разів. І зекономити, а саме провести торги, комунальники не захотіли», — зазначили у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, харківське комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів» закупить послугу з утилізації сміття та поводження зі сміттям за 10 мільйонів гривень у фірми «Мастерсіті-Проф», яка створена наприкінці 2022 року.

Джерело

Новости Харькова