Київ дав на оборону Харківської області майже мільярд гривень

Кошти на укріплення оборони просила Харківська обласна військова адміністрація.

Харківській області нададуть 911 мільйонів гривень на будівництво військових інженерних і фортифікаційних споруд.

15 серпня на засіданні Кабінету міністрів України ухвалили рішення щодо виділення 1,2 мільярда гривень на зміцнення оборони у північно-східних областях. Гроші з резервного фонду державного бюджету України отримають Харківська та Чернігівська області. Надати кошти просили обласні військові адміністрації, вони і будуть виконавцями робіт з облаштування фортифікаційних споруд. Про це повідомив під час засідання уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Щоденно зміцнюємо обороноздатність держави. Сьогодні уряд ухвалює два рішення для посилення оборонних рубежів північно-східних регіонів. На запит Харківської та Чернігівської обласних військових адміністрацій з резервного фонду держбюджету виділяємо 1,2 мільярда гривень. 911,5 мільйона гривень для Харківщини та понад 363 мільйони гривень для Чернігівщини на будівництво військових інженерних та фортифікаційних споруд. Замовниками та виконавцями цих робіт є обласні військові адміністрації», — сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, уряд виділяв гроші на будівництво фортифікаційних споруд у Харківській області у жовтні 2022 року. Тоді регіон отримав 300 мільйонів гривень. У вересні того ж року голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що у Харківській області будуватимуть нову систему оборони. Вона включатиме укріплення, фортифікаційні споруди, лінії оборони.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці липня Кабмін надав Харківщині кошти на відновлення з Фонду ліквідації наслідків агресії Росії. Між вісьмома областями, серед яких — Харківщина, розподілили 3,5 мільярда гривень.

Джерело

Новости Харькова