У місті на Харківщині виявили нерозірвану авіабомбу

500-кілограмова бомба не розірвалася.

Авіабомба здатна зруйнувати багатоповерховий будинок.

Сапери загону гуманітарного розмінування та піротехнічних робіт виявили у Куп’янську нерозірвану авіаційну бомбу ОФАБ-500У. Як зазначили у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Держслужби України з надзвичайних ситуацій, бомба могла становити загрозу життю мешканців міста. Піротехніки знешкодили її.

«За словами начальника розрахунку Олексія Гайового, у разі детонації такий боєприпас може зруйнувати багатоповерхівку, утворивши чималий кратер (вирву). Наразі, завдяки наполегливій роботі піротехніків, боєприпас знешкоджено, тим самим загрози для мирних жителів більше не становить», — розповіли у Міжрегіональному центрі.

Як уточнив KharkovNEWS.info речник Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування Роман Кривцун, виявили авіабомбу кілька днів тому, підірвали учора. Забудови поряд не було.

«Знешкоджували учора. На місці підривали, вона знаходилася у полі. Домоволодінь і багатоквартирних будинків поряд не було виявлено», — сказав Роман Кривцун.

Зазначимо, ОФАБ-500У — це уламкова фугасна авіаційна 500-кілограмова бомба.

Як писав KharkovNEWS.info, у Золочівській громаді Богодухівського району знешкодили 250-кілограмову авіаційну бомбу. Росіяни скинули керовані авіабомби на Золочів 16 квітня.

Джерело

Новости Харькова