Жителів Харківщини закликають не вірити інформації про відведення поліції

У пабліках поширюють дезінформацію.

Поліція залишається у Дворічанській громаді.

Увечері 17 квітня Telegram-канали поширили інформацію про те, що поліцейських виводять із прифронтового селища Дворічна у Куп’янському районі. Йшлося про те, що начебто поліцейські із початку деокупації Дворічанської громади під обстрілами допомагали евакуювати людей, доставляли гуманітарну допомогу, боролися із мародерством і виявляли колаборантів. Проте зараз людям буцімто ні в кого попросити допомоги, бо поліцейських вивозять. 

«Починаючи з цього тижня, керівництво Куп’янської поліції вивело весь особовий склад Дворічанської поліції з району, — заявляють пабліки. — На сьогодні звернутися за допомогою до поліції місцеві не взмозі у Дворічній та навколишніх населених пунктах. Чим викликана така передислокація, не відомо».

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко заперечив ці «вкиди» та повідомив, що усі підрозділи залишаються на місцях. Поліцейські періодично йдуть на ротацію: із прифронтових територій передислокуються на інші, але їх одразу ж міняють.

«Місця служби не залишаємо і не залишимо. З певною періодичністю міняємо локації в прикордонних і прифронтових районах, бо по поліцейським ці ……… також б’ють; Дворічанської поліції це також стосується — вони на місці, як були вчора і позавчора», — зазначив Тимошко.

Також начальник ГУ Нацполіції Харківщини повідомив, що йому, як і іншим жителям Харківщини, приходять фейкові повідомлення про евакуацію з Харкова. Він зазначає: це інформаційно-психологічна операція. Мешканців регіону закликає не поширювати такі повідомлення та перевіряти інформацію.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни масово отримують інструкції про евакуацію. Інформація є фейковою.

Джерело

Новости Харькова