Жителі Харкова подали найбільше заяв в Україні на компенсацію пошкодженого житла

Харків'янам уже виплатили 47 мільйонів гривень.

Держава виплатила українцям перший мільярд гривень на ремонт житла.

Найбільше заяв щодо компенсацій за державною програмою «єВідновлення» подали жителі Харківської громади — 7 000 звернень. На другому місці знаходиться Ірпінська громада із 3000 заявами. Від мешканців Ізюмської громади надійшло 1600 заяв, Миколаївської та Балаклійської — по 1300. Загалом по Україні виплати вже отримали 12 146 людей із 41 000 заявників. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«35% з тих, хто взяв участь у програмі «єВідновлення» — це люди, яким за 60. Найстарші одержувачі допомоги — три жінки, яким виповнилося 97 років. Вони проживають на Київщині та Миколаївщині. Також важливо сказати, що 75% всіх грошей на будівельні матеріали були витрачені у невеликих місцевих магазинах, будівельні роботи також замовлені у фізичних осіб-підприємців», — розповіли у Міністерстві.

За інформацією Харківської міської ради, харків’янам уже виплатили понад 47 мільйонів гривень компенсацій. Комісія відпрацювала понад 3600 заяв. Гроші дають на ремонт домівок, які незначно постраждали через війну (мають пошкоджені вікна, стіни, підлоги, стелі, двері).

Нагадаємо, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. На першому етапі компенсацію надавали лише людям, у яких під час війни були пошкоджені будинки або квартири. Максимальна сума, яку можна отримати за пошкоджене майно, становить 200 000 гривень.

Другий етап реалізації програми «єВідновлення» розпочався в Україні 2 серпня. Відтепер власники знищеного через війну житла змогли подавати заявку на отримання компенсації для купівлі квартири або будинку. 

Джерело

Новости Харькова