Житель Харківської області на «Таврії» хотів чкурнути до Росії

Троє чоловіків намагалися незаконно перетнути кордон на Харківщині.

Порушника зобов’язали сплатити штраф.

На контрольному посту в одному з контрольованих прикордонних районів Сумської області прикордонники зупинили «Таврію» для перевірки. У машині знаходилися двоє місцевих жителів та один мешканець Харківської області. Про це повідомили у Східному управлінні Державної прикордонної служби України.

Під час спілкування прикордонники з’ясували, що 58-річний мешканець Харківщини хотів незаконно потрапити на територію Росії поза встановленими пунктами пропуску.

На нього склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 204-1 (спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наступного дня суд визнав чоловіка винним та зобов’язав сплатити 3400 гривень штрафу.

Як зазначили у Східному управлінні ДПСУ, у діях двох мешканців Сумської області є ознаки кримінального правопорушення за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України. Про них повідомили до поліції.

«Наразі автомобіль та громадяни передані працівникам поліції для проведення відповідних процесуальних дій», — розповіли прикордонники.

Як писав KharkovNEWS.info, 3 січня у контрольно-пропускному пункті «Порубне» в селі Тереблече (Чернівецька область) затримали жителя Харківщини, який намагався перетнути кордон за фальшивими документами та потрапили в Румунію.

Джерело

Новости Харькова