Із російського полону повернулися захисники з Харківської області

Україна повернула 207 полонених.

Додому повернулися восьмеро військових із Харкова, Ізюму, Харківського та Чугуївського районів.

31 січня Україна повернула із російського полону 207 людей — 180 рядових і сержантів та 27 офіцерів. Це військові Збройних сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції. Майже половина із них є захисниками Маріуполя. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, восьмеро звільнених військовополонених є жителями Харківщини.

«Звільнено з полону трьох мешканців Харківського району, двох жителів Харкова, двох жителів Чугуївського району, а також одного бійця із міста Ізюм. Це чинні військовослужбовці, які проходять службу в лавах ЗСУ, Нацгвардії та прикордонної служби», — розповів Синєгубов.

Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, під час чергового обміну військовополоненими 4 січня 2024 року додому вдалося повернути 230 українців, у тому числі 15 жителів Харківщини.

6 липня 2023 року із російського полону повернулися захисники з Харківського напрямку. Усього тоді було повернути 45 військових і двох цивільних.

25 травня Україна повернула з російського полону 106 військових, які обороняли Україну неподалік Бахмута, дев’ятеро з них — жителі Харківської області. У квітні під час обміну полоненими з Росією з неволі були звільнені 12 українців: 10 військових і двоє цивільних. Також додому повернулися двоє цивільних, яких утримували як заручників: одного чоловіка полонили у селі Липці на Харківщині.

Джерело

Новости Харькова