Є обмеження: чому в Харкові п’ятий день не курсують трамваї і тролейбуси

Роботи з відновлення електромереж після ракетної атаки Росії тривають п'ятий день.

Метро у Харкові вдалося запустити, прогнозів щодо відновлення руху трамваїв і тролейбусів поки що немає. 

У місті тривають відновлювальні роботи після однієї з найпотужніших ракетних атак Росії, яка відбулася 9 березня. Поки що не вдалося повністю відновити мережі передачі електроенергії, тому п’яту добу в місті не курсують трамваї і тролейбуси. Метрополітен вдалося запустити 11 березня, але кілька разів його доводилося зупиняти. Уранці 13 березня технічні обмеження діяли на «червоній» гілці підземки. Енергетики поки що не можуть напевно сказати, коли весь транспорт піде за своїми маршрутами.

«Роботи тривають. Питання у тому, що у зв’язку з проведенням рообіт є деякі обмеження в передачі електроенергії, тому поки що не працює міський наземний електротранспорт», — сказав KharkovNEWS.info речник «Харківобленерго» Володимир Скічко.

В «Укренерго» повідомляють, що тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах, пошкоджених під час 15-ї ракетної російської атаки. Найважчою лишається ситуація в Житомирі та Харкові, де вдалося запустити одну з пошкоджених ТЕЦ.

За словами виконавчого директора ДТЕК, відновлення енергетики в Харкові може тривати тиждень.

«Харків і Житомир залишаються точкою напруги, там тривають роботи. Прогнози можна робити: думаю, це протягом тижня буде зроблено. Скоріше, напевно, відновити нормальне енергоживлення цих регіонів буде неможливо», — сказав Дмитро Сахарук.

Нагадаємо, 9 березня у результаті ракетної атаки на об’єкти енергетики була знеструмлена вся Харківська область. По Харкову вдарили ракетами С-300, по передмістю — крилатими Х-22. Заживити Харків удалося за кілька днів, у місті увосьме запускали систему теплопостачання.

Джерело

Новости Харькова